Det är med viss förtjusning och tillfredställelse som jag kan konstatera att både Julia och jag kom hem från Ullared med livhanken i behåll. Vi hade lyckats att planera vårt upplägg på bästa möjliga sätt, för vi slapp kö. Både inne och ute. Sen är det ju så att om man använder sig av själsliga målbilder som är så jävliga som nåt bara kan bli så är man liksom nere i botten innan man gjort själva saken. I detta fallet så var min målbild att det var så mycket folk i affären så att syret tog slut och alla föll ner döda över fryspåsarna och hönökakorna. Nu var inte fallet så utan det gick faktiskt riktigt bra att förflytta sig mellan herrkalsongerna och biltvättsmedlen. Fast då var ju den egna kundvagnen ställd i säkert förvar på olika ställen i affärens små skrymslen och vrår. För hade man haft tvångstanken att man varit tvungen att dra med sig sin kundvagn till varenda kvadratmillimeter som man sprang runt på så hade definitivt syret tagit slut. I alla fall för en själv. Hur eller hur så kan jag summera dagen med att det nu ligger riktigt många julklappar färdiga. Väl gömda på olika ställen i huset. Allt för att nyfikna ej ska hitta ett endaste. Tror faktiskt att jag även lyckades köpa lite saker till mig själv också. Fast J påstår att jag sagt innan att det endast var julklappar som skulle inhandlas. Detta påstående tror jag helt ärligt att han har hittat på själv. Som en liten efterkonstruktion enbart för att ge mig dåligt samvete. För att jag inte kan låta bli att lyssna på alla saker som skriker att jag ska köpa dom.

Jag kan nu faktiskt inte annat än att tycka lite synd om vårt rikes konung, Kalle. Han har sannerligen fått det något hett om öronen i dagarna. Att hans, något ickepassande, hobbyaktiviteter har läckt ut i en bok. Som någon skrivit, förmodligen av enda drivkraften att dryga ut den egna dagskassan kan jag tro. Hur eller hur så går nu mediadrevet för fullt och kvällstidningarna skriver spaltmeter in och spaltmeter ut om vad som varit och förmodligen lite om vad som icke varit också. Spontant så känner jag att jag fullständigt struntar i om Kallekung har varit på svartklubb. Om han har hånglat upp Svetlana från Polen eller om han har gjort helikoptern på Noppes klubb. Jag ser det snarare så att låt han och frugan ta i tu med sina problem i lugn o ro. Okej, han är kung. Men va fan. Kungar kanske också tycker det är spännande att tänja lite på sina kungagränser också. Vad vet jag. I alla fall så tycker jag att vi kan konstatera följande a) alla vet nu om att Kungen gjort några felprioriteringar här i livet b) händer det fler gånger så bör Kungen själv undvika att hålla ett litet försvartstal ute i jaktskogen. För det finns ingen människa på jorden som gör en så nervös när han ska hålla tal. Man skäms liksom lite å hans vägnar för man känner en spontan känsla att man aldrig vet hur det ska sluta. Vad som ska pluppa ut ur karlstackarns mun. Om ni förstår hur jag menar.

I dagarna så har jag lagt lite tid på att sortera ut och slänga gamla saker som bara ligger och tar plats. Ut ur huset så har det åkt gamla kläder, gamla smycken, hudprodukter vars bästföredatum passerat med sisådär sex år. Och så vidare. Det är inte klokt vad man känner sig nöjd och behaglig när man frigör plats till nya saker. För jag har hört att man ska tänka såhär att om man köper en ny sak så ska man genast slänga en gammal. Så att det liksom blir plusminusnoll. Men då tänker jag att det måste ju funka lika bra tvärtom också. Att om man slänger en gammal sak så är det fritt fram och shoppa en ny. Är jag rätt ute här?

Ha en skön vecka och ta fram vinterskruden. För kylan kommer visst nu.

/Malin