Julia och jag är på väg att ta ett stort kliv in i det svenska folklivet. För vi ska nämligen åka till Ullared och shoppa. Huruvida detta är ett klokt beslut kan bara framtiden utvisa. För jag är som bekant extremt folkskygg. Jag har väldiga problem med att vistas i utrymmen där det är mer än fem personer samtidigt och då ligger Ullared inte inom den ramen.

Varför är jag sån? Ja, inte vet jag. Men jag tror det grundar sig i min enorma brist på tålamod. Jag kan bara inte ta ett djupt andetag och finna mig i situationen, har helt enkelt inte den egenskapen inbyggd. För jag börjar reta mig istället. På kärringar som ställer vagnen mitt i gången, på gubbar som sitter med uttråkade miner med vagnen i vägen, på tiggande ungar, på omständiga rabattkupongstanter. Och så vidare.

Hur eller hur så ser vi fram emot resan. Och jag är helt inställd på att göra fynd i massor. Julklappar. Kläder. Luktagottgrejer. Godis. You name it. För jag kan shoppa. Som ingen annan kan. Jag går förbi saker i affären som jag inte har någon som helst användning för och ändå så skriker grejerna till mig att jag ska köpa dem. Köp mig. Köp mig. Köp mig. Sen om det är fiskespön, löstagbar dragkrok till bilen eller hårvax för män spelar mindre roll. Bara det känns rätt och riktigt så handlar jag gärna. Överst på bästaköputanatttänkaefter är nog när jag var inne på Clas Ohlsson och gick förbi hyllan där man strategiskt placerat ut billiga grästrimmers. För endast 149 kr. Fan, så billigt tyckte jag, samtidigt som jag kom på mig själv med att resolut stoppa ner en grästrimmer i kundvagnen. Lämnade affären med en enorm tillfredställelse över att äntligen vara ägare till en eldriven grästrimmer. Så himla bra att ha.

Fattas nu bara att Kanal 5 bestämt sig för att göra ett extra avsnitt av sin berömda dokusåpa från ovan nämnda ställe. För då kan man ge sig sjutton på vilka dom skulle trakassera. Och jag kan se mig själv hur jag, på bästa sändningstid, får vara med i TV och hur jag där utdelar karateslag mot mina medmänniskor i affären, med en blek och kallsvettig uppsyn. Helt beroende på att stressnivån har passerat gränsen för när man tappar besinningen. Typ en kvinnlig variant av Torsten Flinck. Som jag förövrigt inte skulle ha någonting emot att bli jämförd med. För han är rätt cool, tycker jag.

Tror faktiskt att jag ska smygspana lite efter Morgan också. Bara för att se om det verkligen är möjligt att vara så långsam i sina kroppsrörelser. Eller om Kanal 5 faktiskt spelar upp allt som Morgan företar sig i slowmotion. Hade jag gått så sakta så vetifan om jag inte hade vält omkull. Men inget illa om Morgan. För det finns en plats för alla här på jorden. Morgans är på GeKås och min är på Södra i Långasjö.

Slutligen så undrar jag om det finns fler än jag som faktiskt känner det mer o mer lockande att reinkarneras som en björn. För herrejisses så skönt, bekvämt och smidigt att nu bädda rent i sängen, släcka lamporna och låsa huset för att sen inta fosterställning och ligga kvar där till april.

/Malin