Tror inte att jag är den enda som undrar om sommaren strejkar. Halva juni har nu gått och jag har fortfarande min mössa på huvudet när jag jobbar ute.

Detta får mig att konstatera att det förmodligen inte blir någon badpool i trädgården i år. Heller. För förra årets poolbad uteblev också. Om det beror på att det var kallt eller helt att det var så att poolen läckte förtäljer inte historien. Jag råkar dock veta att det var det sistnämnda. Precis när poolen var färdigfylld, vilket tar i runda slängar fyra dagar, så upptäckte jag hålet. Litet som en pormask, dock tillräckligt stort för att tömma en pool. Efter tillräckligt lång tid alltså. Provade att täta med både silvertejp och lagning avsedd för just läckande pooler. Inget funkade så jag lät vattnet sippra ut och sen slängde jag poolen så långt jag orkade. Inte riktigt så tufft kanske för om sanningen ska fram så ligger den fortfarande och väntar på sista vilan på Miljöstationen i Emmaboda.

Läste i tidningen om ett nytt syndrom som dykt upp. Ja, kanske har det funnits länge men jag har då aldrig hört talas om det. Fungerar i alla fall så att den som lider av just detta syndromet har sex i sömnen. Japp. I sömnen. Detta triggar ju givetvis igång min fantasi och jag undrar osökt hur många som stött på fenomenet? Jag menar, för att ha sex så behövs det två personer om jag nu inte har missuppfattat hela grejen. Ponera då att du ligger jämte en man i sängen. Han snarkar på och så helt plötsligt börjar han jucka på dig. Du är då vaken och reagerar då antingen positivt eller negativt. Tillåtande eller avvisande. Ja till juck eller nej till juck. Ni förstår. Låter man då karlstackarn sova vidare eller väcker man honom? Förmodligen så är man empatiskt begåvad och knackar försiktigt på den juckande mannen. Eller så sover man själv och märker helt enkelt inte vad som händer. Men hur fan kan man då veta att syndromet finns??? Således finns det människor som låtit karlstackarn sova vidare för att inte minnas ett skit på morgonen. Möjligen förnimmelsen av en himmelsk mardröm. Vad blir nästa modesyndrom? Måstekörabilnaken-syndromet eller göra tvärompåjobbet-syndromet? Jag ska fan i mej börja såga stockarna baklänges, slänga mina kläder och jucka lite i sömnen. Man måste ju vara tidsmedveten och följa trenderna.

Brukar läsa annonserna i Barometern och nu är det “sälja mopeder”-tider. Ser fundersamt att det står “tjejkörd” i många av annonserna. Undrar varje gång jag ser detta vad det egentligen står för. Förmodligen är det så att man menar att mopeden är mesigt körd. Att man menar att tjejer kör sakta och inte plågar sin moped. Min fråga är då vilka tjejer man relaterar till. Sin egna fru? Sin lågstadielärare eller diakonissan i hemförsamlingen? Jag menar absolut inte att alla lågstadiefröknar kör moped mesigt utan vill liksom mer försöka förstå. Hur tänker annonsören? För om jag relaterar till mig själv så skulle jag inte vilja köpa en moped efter mig. Inte en bil heller. För jag varvar max. Jag kan dra av en burn i gruset och jag gillar att köra lite rally. Dessutom är jag dålig på att tvätta min bil, jag byter olja för sällan och jag vet inte om man ska olja in cylindrarna. Så köpa min bil som är “tjejkörd” avråder jag bestämt.

/Malin